Uncategorized

…és megint a Sedna

07.04. Kedd

A kora esti órákhoz kapcsolódik ez a komplex fényszögkép, melyet azért emelek ki, mert a gyors járású Hold ekkor kapcsolódik a bak végén járó Plútóhoz.

A Hold – Plútó (érzelmi megújulás/transzformáció) és a Neptun (intuíció, spiritualitás) által létrejövő szextil (termékeny együttműködés) egy jó talapzatot hoz létre a Marssal együttálló Pallasz Athenével (harcos stratéga vagy bölcs akarat) alkotott Sors ujja (yod) alakzatnak. A yod apexén álló Mars – Pallasz együttműködés, kikényszerítő erejű változásokat hoz. Egy helyzet, egy ötlet nem hagy nyugodni, úgy érzed meg kell csinálnod, de másként nem fog menni, csakis érzelmi megújulás által és egy magasabb nézőpontból kell ránézned, hogy lásd a nagyobb képet.

Mars Az Eossal áll együtt, Pallasz Athene pedig a Fantasia aszteroidával.

Eos a hajnal titánja, Hyperion és Theia lánya volt. Ő az „átmenet”, két testvére – Héliosz a Nap istene és Selené a Hold istennője – között. Astraeushoz, az alkonyat istenéhez ment nőül és sok gyermekük született: a szelek, a csillagok, stb. Egyszer Eos és Árész közt affér kerekedett és amikor ezt Aphrodité megtudta, megátkozta Eost, mégpedig azzal, hogy csak és kizárólag halandó férfiak iránt érezzen túlfűtött, szexuális vonzalmat.

Mars, mint akarat. Eos, mint túlfűtött szexualitás/csábítás. Pallasz, mint a stratéga és a fantázia!! Hold a Plútóval? Ugye érted már, hogy miért tettem ide ezt a 18-as karikát ?

Az ábrázolt égitestek közül a Sedna az, ami konkrétan jegyhatáron áll, mégpedig az ikrek 0 fokán, így ő viszi át az energiákat a jegyek utolsó fokain állóktól (Hold, Plútó, Neptunusz, Mars, Pallasz) a jegyek első fokain állókhoz is (Holcsomók, Atraea, Vesta, Transzplútó). Így a helyzet azért jóval összetettebb.

Sednáról itt már tettem említést. Griga Zsuzsa azt tanítja nekünk, hogy a Sedna a szétdarabolódva újrateremtés kentaúrja, aminek a kulcsmondata:

Szedd szét, dobd ki ami már nem használható és rakd össze újra!

A Sedna alsóbb oktávja (negatív aspektusai) az áldozattá válás, a becsapottság, az elárultság érzése, a visszaélés, a keserűség. Magasabb oktávja pedig az érzelmi gyógyulás, a megbocsájtás, a felelősségteljes hozzáállás, a megkülönböztető képesség, a sors felvállalása. Ha Sedna választott volna a felsorakozott kérők közül, akkor nincs mítosz, nincs tanmese, de azzal, hogy senki nem felelt meg neki, kivívta apja haragját és kihívta maga ellen a sorsot.

Most visszaugrok június 19-re, amikor arról írtam, hogy a következő hónapok a Vénuszi minőségekről fognak szólni, ezen belül is a retrográd Vénuszról, ami megmutatja nekünk – és látható, hogy már sorakoznak is fel – a vénuszi árnyékminőségeket. Azért adtam neki ezt a címet: Királynő? Királyné vagy szerető? mert már akkor azt éreztem, hogy ez itt erről fog szólni, hogy ki mit választ. Hogy ki mire tartja magát. Hogy egy nő beéri-e azzal, hogy szerető és aranyásó lesz, vagy tudja és elfogadja azt, hogy a Királynéi koronának ára van, többek közt az elköteleződés, az alkalmazkodás és a hűség. Ha pedig eldönti, hogy ő márpedig Királynő lesz, akkor abba mekkora munkát kell fektetni és a státuszért mennyi mindent kell feláldozni. És az Istennőkről még nem is tettem említést 😉.

Ha még nem olvastad, akkor ajánlom szíves figyelmedbe a ” Vénusz, Mária Magdolna és az újra megjelenő szent nőiesség” című bejegyzést.

Szép napot kívánok!

Sebestyén Ági, asztrológus tanonc

képek forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Jdamu2pAjgk&ab_channel=MythologyUnleashed

Hozzászólás