Uncategorized

Kicsit sok a tűzből…

07.02 Vasárnap

A Mars (akarat, cselekvőerő) együtt halad a Pallasz Athenével (bölcsesség, stratégiai képességek) az oroszlánban, az Eris (viszály) a kosban, a Hold (lelkiségünk) pedig a nyilasban. A jegyek 25 fokán létrehoznak egy királytrigont (tűz jegyekben létrejövő átfutó trigon), mely 11 óra környékén pontososdik be, de hatása kb. 8 és 14 óra közt lesz érvényes.  A Mars – Eris trigonról már itt írtam, ehhez kapcsolódik most hozzá a nyilasban haladó Hold.

Egy szó jutott eszembe: csetepaté. Elég egy rosszul odavetett megjegyzés és könnyen a hadszintéren találhatod magad.

Tegnap a Neptunusz „tolatni kezdett”, azaz retrográd mozgásba váltott. Amikor a Földről nézve egy bolygó mozgása lelassul, ezután megállni látszik, majd látszólag visszafelé kezd el haladni, ezt a jelenséget nevezzük retrográd mozgásnak. Fontos kiemelni, hogy mindez a mi nézőpontunkból, a bolygónkról nézve látszik ilyennek, valójában egyáltalán nincs így, tehát csak látszólagos. Az asztrológia több ezer évet felölelő történetében azonban megfigyelték, hogy az ilyen alkalmakkor a bolygó archetipusok energetikája máshogy érvényesül. Mintha hiba csúszna a számításba vagy azt is mondhatnám, hogy „zavar támadna az erőben”.

A Neptunuszt már a transzcendens bolygók közé soroljuk. Keringési ideje 165 év, így lassú mozgása miatt egy-egy hozzá kapcsolódó fényszög generációnyi ember képletében található meg. A radixban (születési képletben) akkor válik fontossá, ha személyes bolygóval (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) alkot szoros orbiszú fényszöget, vagy ha ura az ascendensnek (halak).

Az álmokat, az álmodozást, a művészeteket kötjük hozzá, de analógiájához tartozik még: nagy víztömegek/óceánok; nagyon mély, felkavaró érzelmek, spiritualitás, intuíció, illúzió, csalás/csalódás, tudatmódosító szerek, függőségek.

A retrográd mozgás 2023. december 6-ig tart, ezután a bolygó újra direktbe fordul. Az addig tartó időszakban érhetnek bennünket meglepetések. Lehet, hogy ez az időszak arra fog ösztönözni, hogy újra átgondolj néhány olyan dolgot, amiben esetleg illúziókba ringattad magadat és kiderült róla, hogy „na hát mégsem az van, amit elképzeltem vagy szerettem volna”. Ha éppen valami miatt eddig menekültél a valóság elől, akkor itt rá fogsz látni arra, hogy nincs értelme tovább pillangókat kergetni. Az is lehet, hogy csak megakaszt egy kreatív folyamatban és időt kell adnod magadnak a folytatáshoz.

Szép napot!

Sebestyén Ági, asztrológus tanonc

kiemelt kép forrása: pixabay/kummod

Hozzászólás