Uncategorized

Megy az erőlködés

06.29 Csütörtök

A Mars (erő, akarat, cselekvés) az oroszlán 23. fokán jár, előtte halad Pallasz Athena (bölcsesség és stratégia), ketten együtt képviselve a bölcs akaratot. A Vénusz (szerelem, harmónia, pénzteremtő képesség) a Feketehold Lilith-tel (bátor, erős kiállás) követi őket, de mint korábban itt írtam, nem tudja beérni. Szóval megy az erőlködés.  Mindezt tetézi az egész kompánia Uránusszal (változás, áramlás) alkotott kvadrátja, mely „zavart támaszt az Erőben”. Erről itt és itt írtam.

A következő pár nap főszereplője az Eris lesz. Kapcsolódik hozzá a Nap (tudatosság, ego) , a Merkúr (gondolkodás, mozgás, haladás), a Mars, a Pallasz Athena és a Hold (tudattalan, lelkiség) is.

A mitológia szerint Eris a viszály görög istennője, tulajdonképpen egy sötét archetipus.

Az Eris is egy TNO (Neptunuszon túli objektum), ugyanúgy, mint a Sedna (róla itt olvashatsz). A ma élő embereknek többnyire a kosban található az Erise, hiszen 1922 és 2048 között végig ebben a jegyben halad. A transzcendentális karmaasztrológiában a drasztikusan megváltozó külső körülmények jelölőjeként tartjuk számon. Elhelyezkedése megmutatja azt is, hogy hol, melyik életterületen nem tudunk beilleszkedni, hol játsszuk el mindig a kívülálló szerepét? A történet szerint Erist nem hívták meg Péleusz és Thetisz esküvőjére, ezért bosszúból egy aranyalmát gurított a résztvevők közé, melyen ez a felirat állt: a legszebbnek. Ezen az Istennők összevesztek és a sztori vége, a trójai háború kirobbanása lett. Ahová Eris „beteszi a lábát”, ott minden megváltozik, de szerencsére nem mindig negatívan, hiszen az egészséges versengést is ő szítja.

Tehát Pallasz, Marssal a sarkában egy tüzes trigont alkot ma az Erissel. Itt megszülethet egy ötlet, egy változásra sarkalló idea, mely egyelőre jó ötletnek is tűnik. Csakhogy az Erissel együttáll még a Nephtys aszteroida is, aki szintén nem a jókislányok táborát gyarapítja. De ez csak mai szemmel nézve van így. Azokban az időkben az emberek tudták, hogy fény és sötétség kéz a kézben járnak.

Nephtys, „a maffiózófeleség”, Seth (a kaotikus erők és a sivatag egyiptomi istene) testvére és felesége volt, a thébai négyes ikrek egyik tagja (Ízisz, Ozírisz, Seth és Nephtys). Míg a két főistennő közül Ísis a születést, addig Nephtys a halált szimbolizálja. Kulcsszavai: kiállni, kitartani mindenáron valaki mellett (még ha az maga az ördög is).

06.30 Péntek

A vizes, skorpióban haladó Hold a reggeli órákban egy alakzatot vesz fel a fent említett tüztrigonnal és nagyjából hajnali 5 és délelőtt 11 között él ez a fix tüzes (oroszlán mozdony) energetika. A Hold és a Pallasz – Mars között létrejövő fix kvadrát egy nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán megoldható feszültséget generál és az Eris – Nephtys együttállása hozhatna némi oldást. Na de milyet? Tűz és víz “hajtásából” hozták létre anno a gőzgépet, de ahhoz roppant átgondolt és hosszú tervezést igénylő mérnöki munka kellett. És ha egy kevésbé hozzáértő nem megfelelően adagolta a fűtőanyagot és mondjuk tűlfűtötte a kazánt, akkor ugye az felrobbant. A Holddal együtt áll a Deucalionról elnevezett asteroida, ő a túlélőképességet szimbolizálja. Talán ez egy szerencsés együttállás.

Deucalion volt Noé görög megfelelője, Prometheus fia. Zeusz haragra gerjed az emberiség bűntettei láttán és úgy dönt, hogy özönvizzel pusztítja el őket. Prometheus tanácsára Deucalion és felesége Pyrrha, egy szekrényt építenek és abban hánykolódnak 9 nap és 9 éjjel, míg végre szárazföldet érnek.

Meglátjuk, hogy mi történik a következő 9 nap alatt és mi lesz 9 nap múlva a nagyvilágban, július 9.-én. Remélhetőleg az életünk megy tovább, a megszokott kerékvágásban.

Szép napot kívánok!

Sebestyén Ági, asztrológus tanonc

Hozzászólás