Uncategorized

Fókusz(om)ban a Sedna

06.28 Szerda

Az oroszlán 19. fokán áll ma együtt a Vénusz (szerelem, harmónia, pénzteremtő képesség) a Feketehold Lilith-tel (bátor, erős feminin archetipus) , és bepontosodik a tűztrigon is, amit a Chironnal alkotnak. A kosban álló Chiron, a tűzzel, vérrel, vassal szerzett karmikus sebek jelölője. A Vénusz lassan, de biztosan megy bele az Uránusszal alkotott kvadrátjába is. Ez a hatás majdnem 2 héten keresztül érezhető lesz, de kumulálódni július 2.-án fog. Összességében a harmóniánk, a kis nyugodt életünk „felborításán” lesz itt is a fókusz. Hirtelenül, váratlanul jelenhet meg az életünkben a szerelem, történhetnek változások az anyagiak terén, stb. Nem mondanám azt, hogy megélésben rossznak fog ez érződni, de mindenképpen zavart okozhat.

A Nap átadta helyét a Merkúrnak a Juno mellett, a rák jegyében. A Merkúr-Juno együttállás jó időszak arra, hogy tető alá hozzunk egy megállapodást és azt aláírásunkkal megpecsételjük. A konjunkció ráadásul egy nagyobb fényszögkép részévé is válik, mert több égitest is tartózkodik a jegyek 1-3 fokán. A Holdcsomópontok a bika-skorpió tengelyen haladnak, ez adja az alakzat talapzatát, jelezve, hogy ami történik az sorsszerű. A Ceres (gondoskodó elv, nagy anya) a mérlegben, Transzplútó (dimenzióugrás) a szűzben jár. A Vesta (fókuszáló képesség) és a Sedna az ikrek elején járnak.

A Sedna nem aszteroida, hanem egy transzneptuni (Neptunon túli) objektum, melynek keringési ideje több, mint 11000 év (?)! Jelenleg az ikrek 0 fok 9 percén jár, egészen pontosan június 16-án hagyta el a bika jegyét. Nagy váltás ez, hiszen a 60-as évek óta járt a bikában és most egy új energiát hoz be és 2067-ig lesz az ikrek jegyében. A Sednát 2003 októberében fedezték fel, tehát előtte „nem létezett” számunkra. Amikor az emberiség befogadóvá válik egy új dologra akkor az megjelenik, szokta mondani a tanárom.

Sedna a tenger és a tengeri állatok inuit istennője.

A mítosz szerint apja férjhez kívánta adni, de ő húzódozott, amivel feldühítette őt. Büntetése az lett, hogy az első kérővel el kellett mennie, aki történetesen egy félig ember, félig madár lény volt. Egy idő után Sednát megsajnálta az apja és ki akarta szabadítani. Egy csónakkal sietett a segítségére, mert a madárember vára egy szigeten volt. Menekülés közben, a madárember üldözni kezdte őket és ekkor az apa ijedtében inkább kidobta Sednát a csónakból, aki rémülten kapaszkodott vissza, de ekkor az apja az evezővel ütni kezdte a lány ujjait. Előbb az ujjait vágta le, majd a karjait. Az inuit legenda szerint ezekből lettek a tengeri emlősök, a fókák és a bálnák. Végül Sedna lesűllyedt az óceán fenekére és azóta is ott él, neki adóznak áldozattal az eszkimó halászok, ha jó fogásra vágynak. Mélyről feltörő intenzív érzelmek, megfagyott düh, elárultatás, neheztelés, csalódottság tartoznak a Sednához. De ugyanúgy hozzá tartozik a majdnem teljes összeomlás, a halálközeli élmények, a teljes átalakulás, amikor a régit felváltja egy teljes más, új.

A női archetipikus jelölők által létrejövő alakzat komplex üzenetet közvetít. Időszerűvé vált (holdcsomópont tengely), hogy gondot (Ceres) és figyelmet (Vesta) fordítsunk egy a megsebzettséggel/kiszolgáltatottsággal kapcsolatos lelki sebre (Sedna) és ennek gyógyításával (Merkúr/Hermész) lehetőségünk nyílik új típusú, más minőségű szövetségek/társulások (Juno) kialakítására, melyek magasabb dimenziókba repíthetnek (Transzplútó) bennünket.

A Nap és a Szaturnusz által alkotott trigon lehetőséget biztosít a mai napon arra is, hogy amit tudatosan elhatározunk, azt komolyan is vegyük. Nézd át a rövidebb vagy hosszabb távú terveidet, céljaidat és vonj mérleget! Minek van értelme és minek nincs? Mi az, ami reálisan megvalósítható és mi az, ami nem?

Szép napot kívánok!

Sebestyén Ági, sztrológus tanonc

kiemelt kép forrása: https://mythicstories.com/sedna-inuit-goddess-of-the-sea-and-its-creatures/

Hozzászólás