Uncategorized

A Zöld szín titkai

Éreztél-e már olyat, amikor kirándulni mentél, az emelkedő, nehezebb, fárasztóbb szakasza után kiérve egy tisztásra vagy a hegyre feljutva a teljes panoráma eléd tárult, nézted az előtted elterülő teret, sütötte arcodat a nap, talán még a fák és a madarak hangjaival is eggyé váltál? Ilyenkor a béke, nyugalom, harmónia és egység érzése járja át az embert. Ez a zöld energiája.

A zöld türelmes, mert időt és teret ad neked, hogy eldöntsd, szíved mely vágyát kövesd. Megújuló, mint a fák, bokrok hajtásai a virágba bomló körforgásban tavasszal. Regeneráló, akár a természet gyógyító ölén eltöltött pihenés. Egyensúlyban van, mint a szivárvány közepe egy nyári zápor után. Háttérbe húzódó, ahogy az ezerszínű virágos mezőt körbeölelő fűszálak tánca.

A fakó téli hónapok után tavasszal vágyunk már a színekre, és a természet megújulásakor a zöld az a szín, mely egyik napról a másikra beszínezi a világunkat. Így a megújulást, az újrakezdést, a növekedést, az életet szimbolizálja. Ha megfigyeled, az életedben is a nehezebb, kilátástalanabb helyzetekből kijutva, eljön az az időszak, amikor egyben láthatod, egy magasabb nézőpontból, hogy miért történtek a megpróbálóbb eseménynek. Ha ilyenkor időt adsz magadnak az érzelmeid átélésére és a megújulásra, akkor a belső békét, a harmóniát is megélheted. Mert a zöld az egyensúly és a harmónia színe is.

A szív csakra energiájaként az érzelmek, elsősorban szeretet kapcsolódik hozzá, és a szívünkön keresztül az igazság témája. Amikor a szívünket követve hozunk döntéseket az utunk során, akkor élünk igaz módon, hűen önmagunkhoz. Ilyenkor azt vehetjük észre, hogy életünkben jókor jó helyen vagyunk, nem aggódunk, mi hogyan lesz, hanem átadjuk magunkat ennek az áramlásnak. Frissek leszünk…

Az Aura-Somában a zöldhöz a 10-es üveg tartozik, melynek neve: Menj és ölelj meg egy fát. Ez a zöld olaj segíti az önállósodás folyamatát. Kitágítja látóterünket, hogy észrevegyük miféle változásokon megyünk keresztül, csillapítja a lelki zavarodottság érzését és belső békét hoz. Segít a helyünket megtalálni, döntéseket hozni, az igazságot erősíti bennünk.

Ha úgy érzed, térre van szükséged, egy kis időre, lélegzetvételre, keress a környékeden egy fát. Ülj le kicsit a tövében, akár öleled meg, kapcsolódj az energiájával. Engedd, hogy feltöltsön a természet ereje! Ha pedig úgy érzed, szeretnéd jobban megérteni a belső folyamataidat, az Aura-Soma színkonzultáción és az Egyensúlyüvegek színein keresztül ránézhetsz a saját történetedre, megértve, felismerve, hogy mi zajlik benned, hogy újra harmóniában és áramlásban élhesd a mindennapjaid.

Molnár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s