Uncategorized

Győzni fogsz és/vagy békére lelsz a csillagokkal!

A mai napon, a Nappal (fényadónkkal) együtt áll a Viktória (12) és az Uránia (30) aszteroida, az Oroszlán jegyében.

A Viktória aszteroidát tizenkettedikként fedezték fel 1850 szeptemberében, nevét a győzelem római istennőjéről kapta (görögben Niké). Nevével az Egyesült Királyság Viktória királynője előtt is tiszteleg. Az egybeesés az akkor uralkodó királynő nevével, elég nagy vitát váltott ki, végül Amerika akkori legmagasabb csillagászati szaktekintélyének (W. C. Bond) véleménye érvényesült, miszerint a mitológia feltétel teljesült, ezért a név elfogadható.

A korabeli ábrázolásokon Viktória, szárnyas Istennőként tűnik fel, aki a magasba tart egy babérkoszorút vagy pálmaágat, ami nem a háború, hanem a diadal és a győzelem után következő béke szimbólumai.

A Viktória aszteroida jelentéstartalmai az alábbiak lehetnek:

  • nehézségek leküzdésének képessége
  • győzelem iránti lelkesedés
  • kétségek hiánya
  • döntésképesség
  • annak a tudása, hogy mit jelent a vesztes vagy győztes állapot

A Viktória keringési ideje 4.09 év, negyed olyan lassú, mint a Nap, tehát jövőre úgy saccolom, hogy a Skorpióban fog a Nappal találkozni. Ezt azért jegyeztem csak meg, mert fontos érteni, hogy nem ugyanaz az energetika érvényesül.

Az oroszlánban Viktóriával úgy győzhetsz, ha:

  • keresed a helyzeteket, ahol megmutathatod képességeidet
  • tudsz irányítani
  • értesz a tervezéshez, szervezéshez
  • másokat is bíztatsz, motiválsz és lelkesítesz

Zeusz, a főisten és Mnemoszüné (az emlékezés Istennője, a múzsák anyja) legidősebb lánya, a 9 múzsa egyike. Az Urániát gyakran társítják az egyetemes szeretettel. Ö örökölte Zeusz fenségét és hatalmát, valamint anyja, Mnemosüne szépségét és kecsességét.

Az ábrázolásokon Uránia csillagokkal hímzett köpenyt visel, és tekintetét és figyelmét az égre irányítja. Általában egy égi földgömbbel ábrázolják, amelyre kis botjával mutat, a modern művészetben pedig csillagokkal a feje fölött ábrázolják. A csillagok elrendezése alapján képes megjósolni a jövőt. Azok a legkedvesebbek számára, akik leginkább a filozófiával és az égiekkel foglalkoznak. Akiket ő tanított, azokat a mennyekbe emeli, mert tény, hogy a képzelet és a gondolat ereje az emberek lelkét mennyei magasságokba emeli.

Az Uránia mutathat csillagászattal, asztrológiával, matematikával vagy bármilyen elméleti, absztrakt vagy szimbolikus tudással való foglalkozást és egyben azt a képességet is jelenti, hogy a tények sokaságából elveket és releváns következtetéseket vonjunk le, adatokat nyerjünk ki.

Szép napot kívánok! Szeretettel!

Sebestyén Ági, asztrológus tanonc

Források:

https://en.wikipedia.org/wiki/30_Urania

https://en.wikipedia.org/wiki/Urania

https://astrologyking.com/asteroid-urania/

http://www.linda-goodman.com/ubb/Forum1/HTML/015290.html

https://theskylive.com/victoria-info

https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_(mythology)

Hozzászólás